Thursday, April 30, 2009

.::HOMEPAGE::.-Anda mudah letih?
-Kencing manis
-Resdung
-Asthma / Lelah
-Dermatitis
-Ekzema
-Kemalangan jalan raya
-Leukimia
-Sakit sendi
-Kanser
-Lumpuh kemalangan
-Migrain
-Sakit tulang belakang
-Kanser payudara
-Strok
-Gout
-Kaki alergi sabun
-Buah pinggang
-Mengalami masalah keguguran rambut?
-Kulit anda semakin nipis dan kering?
-Menghadapi masalah kitaran haid yang tidak teratur?
-Mengalami masalah mengurangkan berat badan?
-Mencegah pembekuan darah (sakit jantung, stroke)
-Rasa sakit pada seluruh badan dan sendi semasa berlari atau bekerja?
-Merasa kurang sihat dan hilang kesabaran?
-Tekanan darah atau paras glukosa anda semakin meningkat?


Jika anda sedang alaminya ini menunjukkan badan anda sedang mengalami proses penuaan yang tidak dapat dielakkan. Kami ingin syorkan produk berasaskan gamat yang telah terbukti berkesan secara saintifik.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Prof Dr. Hassan Yaakob
Mengenai Prof Dr. Hassan Yaakob


Image Hosted by ImageShack.us


Prof. Dr. Hassan Yaacob adalah seorang penyelidik perubatan dari Universiti Malaya. Beliau ialah pengasas HEALIN dan Healwell Pharmaceuticals Sdn Bhd. Beliau adalah seorang pemegang ijazah kedoktoran (PhD) dalam bidang Clinical Pharmacology, Royal of Surgeons of England, London. Beliau memulakan penyelidikan Gamat secara serius di Jabatan Farmakologi, Fakulti Perubatan Universiti Malaya pada tahun 1990. Beliau telah ditaja oleh IRPA program (Intensive Research in Priority Area, Kementerian Sains & Teknologi dan Alam Sekitar , Malaysia). Penyelidikannya ke atas keajaiban gamat dilanjutkan di University of Kyushu dan University of Toyamma Jepun pada tahun 1995-1996 dan berterusan sehingga sekarang. Sepanjang penyelidikan dan pembangunan gamat, beliau telah dianugerahkan dengan Pingat Emas MINDEX (Malaysian Invention and Discovery) pada tahun 1994 dan Hitachi Science Fellowship Research Award 1995 di Jepun. Setelah lebih dari 10 tahun melakukan penyelidikan dan pembangunan gamat, beliau telah berjaya mengeluarkan produk berasaskan gamat secara komersial di bawah nama HEALIN.

© Healwell Pharmaceutical

******************************************************

GAMAT

Sepanjang hayat ini manusia mengorbankan masa, tenaga dan diri mereka untuk memastikan keharmonian sebuah kehidupan dan masyarakat. Menjalani hidup dengan penuh cabaran. Berlandaskan prinsip dan ajaran agama dan budaya, berusaha menjalankan tugas dan peranan sebagai seorang yang bertanggungjawab. Jika inginkan sentiasa Cantik dan Sehat serta berkeyakinan dalam mengatasi kehidupan ini, kami mengsyorkan Suplimen Kesihatan berasaskan Gamat yang telah terbukti berkesan secara saintifik.

Teripang atau trepang adalah istilah yang diberikan untuk hewan timun laut atau gamat yang merupakan sejenis haiwan invertebrata (tanpa tulang belakang) laut yang meraih populariti dewasa ini disebabkan khasiat dan nilai terapeutiknya yang mengkagumkan. Malah, kuasa penyembuhannya telah diagungkan dan dimanfaatkan oleh nenek moyang kita sejak lebih 300 tahun dahulu. Tergolong di dalam filum Ekinodermata, spesis timun laut yang didapati berkesan dari segi nilai perubatannya adalah daripada genus sticophus atau lebih dikenali sebagai gamat.

Image Hosted by ImageShack.us

Gamat sepanjang kira-kira satu kaki, berusia diantara dua hingga lima tahun

Gamat boleh didapati dalam pelbagai saiz, warna dan bentuk. Tekstur kulitnya licin, bergerutu dan lain-lain. Gamat bersifat unik kerana ia membolehkan sel-selnya berkembang dan bersambung semula dengan cepat apabila tisu badannya luka dan terputus. Keunikan ini menyebabkan gamat menjadi dua ekor apabila badan asal dipotong dan dikembalikan ke laut.

Masyarakat Melayu, khususnya Langkawi telah menggunakan gamat sejak 400 tahun lalu, malah gamat juga digunakan secara meluas di negara China sejak tahun 1757. Gamat juga dikenali dengan nama lain iaitu ´ginseng laut´. Gamat ialah sejenis hidupan yang terdapat di dasar laut dan digunakan turun-temurun di kalangan masyarakat Melayu untuk menyembuh luka luaran mahupun dalaman.

Secara tradisional pula, gamat dipercayai berkesan untuk meningkatkan kesihatan badan, mempercepatkan penyembuhan luka luaran dan dalaman, mengurangkan rasa sakit sendi, badan dan lengoh otot, menghindari masalah alahan dan lelah, melawan radang dan meredakan bengkak, melancarkan pengaliran darah, memulihkan sistem peranakan selepas bersalin, mencantikkan kulit dan awet muda, meningkatkan metabolisma dan membantu masalah keletihan, menghindari sembelit dan masalah buasir, menguatkan tenaga batin, mengurangkan tekanan darah tinggi dan mengawal kencing manis.

Gamat Sebagai Agen Penyembuhan Semulajadi

Gamat merupakan bahan utama dalam rumusan ubat tradisional untuk menyembuhkan luka. Ia telah digunakan sejak 500 tahun dahulu dan sehingga kin masih digunakan oleh masyarakat kampung di Malaysia.
Penggunaan secara meluas diamalkan untuk ibu-ibu selepas bersalin. Air gamat akan mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman, mengurangkan bengkak-bengkak dan bisa-bisa badan.

Adalah dipercayai wanita sejak zaman Mahsuri di Pulau Langkawi telah menggunakan air gamat sebagai bahan kecantikan kulit. Ia terkenal di kalangan pesakit yang baru saja menjalani pembedahan atau wanita yang baru melahirkan anak. Ia boleh diminum atau disapukan dalam kuantiti yang sedikit (10ml). Ia dapat menyembuhkan dalaman luka dengan cepat selain menjadikan kulit lebih lembut, tegang dan halus.

Kajian saintifik menunjukkan gamat mempunyai kandungan protein, kondrotin dan serat elastin yang tinggi. Namun ramai yang masih lagi kurang peka terhadap kebersihan dalam penyediaan ekstraknya kerana kandungan garamnya yang tinggi, kewujudan beberapa bahan sampingan yang lain dan baunya yang hanyir, serta dos yang tidak menentu dan tidak sesuai untuk pemulihan tahap optimum. Penyediaan produk berasaskan gamat memerlukan cara pemprosesan dan penulenan yang betul, dan ketepatan dosnya juga penting untuk menghasilkan nilai terapeutik yang nyata.

Kegunaan Gamat oleh Masyarakat Malaysia
Digunakan sebagai sumber protein, ianya digunakan untuk mengubati sakit gila babi/ sawan, luka, kurap dan panau

Masyarakat Cina
Dimakan sebagai sumber protein dan rawatan untuk luka dalaman, tekanan darah tinggi, lemah otot, menambah kecergasan dan fungsi seksual.

Masyarakat Melayu
Digunakan untuk rawatan luka, sakit paru-paru, jangkitan kulit, sakit sendi, gastrik, ulser dan sakit lepas bersalin.

*******************************************************

KAJIAN MENGENAI KEBERKESANAN GAMAT.
Kajian intensif
Kajian intensif (1990-1998) oleh Prof Dr Hassan Yaakob seorang pakar dalam bidang farmaseutikal dan kumpulan penyelidiknya dari Universiti Malaya telah membuktikan bahawa ekstrak yang ditulenkan dari gamat mengandungi sebatian aktif yang bukan sahaja membantu merawat luka, tetapi kesan penyembuhannya lebih daripada itu.

Kajian lanjutan di Jepun selama setahun telah mengesahkan lagi tentang keberkesanan gamat. Ini temasuklah menghilangkan kesakitan dan gatal-gatal, merangsang system imunisasi dan pertumbuhan sel-sel kulit, otot dan saraf serta meningkatkan peredaran darah dan keserian kulit.

Pada 1994, penemuan daripada penyelidikan ini telah memenangi tempat pertama Pertandingan Rekacipta & Rekabentuk Malaysia (inovasi kimia) di MINDEX 1994 (Malaysian Invention and Design Competition) anjuran Kementerian Sains, Teknologi dan Alam Sekitar. Bermula dari situ, lahirlah sebuah syarikat tempatan Healwell Pharmaceuticals Sdn Bhd yang mengeluarkan minuman dan makanan kesihatan berasaskan bahan aktif yang ditulenkan daripada gamat seperti Gamogen, Jely gamat, Gamat Emulsi dan banyak lagi produk berjenama HEALIN. Healwell Pharmaceuticals Sdn Bhd telah mendapat kelulusan dari Pihak Berkuasa Kawalan Dadah, Kementerian Kesihatan Malaysia untuk mengeluar dan mengedarkan produk gamat jenama HEALIN. Ia juga telah diiktiraf Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia.

KHASIAT KEISTIMEWAAN GAMAT.
Gamat mempunyai khasiat yang tinggi tetapi tidak mengandungi kolestrol. Ia mengandungi lebih daripada 50 jenis nutriens seperti protein, lemak, gula, vitamin B1, B2, asid nikotinik, kalsium fosfat, zat besi, iodin, vanadium, zink, kalium, kromium, asid benzoid, kondrotin sulfat, asik mukopolisakarida. Kandungan protein dalam bentuk asid-asid amino seperti arginina, sistina dan histina adalah amat diperlukan untuk badan kita kerana merupakan asas kepana pembentukan deosiribonuekleik asid (DNA)

Kolagen
* Merencatkan proses penuaan, mengurangkan pembentukan kedutan kulit
* Mempercepatkan proses pemulihan luka
* Meningkatkan sistem imunisasi

Kondroitin & Glukosamin
* Melegakan sakit akibat osteoarthiritis
* Meransang pembentukan dan pemulihan tulang rawan
* Membantu pertumbuhan tulang dan gigi

Omega-3
* Merendahkan kolestrol dalam darah
* Melindungi arteri
* Mengurankan risiko mendapat penyakit jantung
* Memperbaiki kesihatan mental

Mineral-mineral

Kalsium
* Membentuk tulang dan gigi
* Memantau sistem peredaran darah
*Meregulasikan denyutan jantung

Zat Besi
* Penting dalam pengangkutan oksigen dan metabolisme
* Diperlukan untuk pembentukan sel darah merah yang sihat.

Iodin
* Perlu bagi sistem tiroid untuk berfungsi dengan normal

Selenium
* Sebagai antioksidan
* Mempertahankan sel-sel badan daripada radikal-radikal bebas
* Mengelakkan kerosakkan sel

Vanadium
* Mengurangkan penghasilan kolestrol
* Terlibat dalam proses katekotamin dan metabolisme lipid serta dalam pembentukan sel-sel darah merah

Kronium
* Menambahkan bilangan reseptor insulin pada membran sel dan menggalakkan pelekatan insulin pada sel-sel
* Merendahkan paras gula dalam darah
* Memperbaiki masalah diabetes melitus (kencing manis)

Kebaikan lain
* Meningkatkan sistem imun
* Merencat pertumbuhan sel-sel kanser
* Menggalakan pertumbuhan sel

SIAPA PATUT MENGAMALKAN MINUMAN KESIHATAN JUS / JELI / EMULSI GAMAT?

Ia terbukti dapat membantu:

Individu normal yang mementingkan kecergasan dan kesihatan jangka masa panjang.
Proses pemudaan tubuh (awet muda).
Mereka yang mengalami bengkak dan luka termasuk buasir dan arthritis.
Mereka yang mengalami gatal-gatal dan mempunyai alergi pada kulit.
Mereka yang sering lemah tubuh badan, mempunyai masalah penghadaman makanan dan kurang selera makan.
Mereka yang menghidap asma dan masalah pernafasan.
Mereka yang menghidap penyakit diabetik, hypertensi, gastrik dan tekanan darah tinggi.
Menambahkan stamina dan ketahanan tubuh.
Wanita dan lelaki yang mengalami masalah kesuburan dan wanita yang sukar hamil.

ADAKAH TERDAPAT KESAN-KESAN SAMPINGAN?

Selepas pengambilan Jus / Jeli / Emulsi Gamat selama beberapa hari, pengguna mungkin akan mengalami beberapa tindakbalas yang boleh dianggap sebagai krisis pemulihan. Di antara tindakbalas yang kerap berlaku ini termasuklah peningkatan kekerapan membuang air kecil, rasa keletihan dan mengantuk, lenguh-lenguh pada beberapa bahagian anggota badan dan selera makan bertambah akibat daripada kadar metabolisma badan yang meningkat secara tiba-tiba. Ini hanya bersifat sementara sahaja dan mungkin akan berlanjutan cuma selama 2-3 hari.

Tindakbalas tersebut berlaku terutamanya ke atas pesakit-pesakit yang sedang mengalami penyakit kronik seperti kencing manis, asma, darah tinggi, gout dan rheumatism (radang sendi).

Mereka yang mengidap penyakit epilepsy (sawan) tidak digalakkan mengambil minuman kesihatan gamat ini sebagai suplimen harian. Kajian menunjukkan Jua / Jeli / Emulsi Gamat merangsang fungsi & perjalanan saraf dan terdapat beberapa kes di mana pesakit-pesakit ini menjadi kerap diserang sawan.

SELAMATKAH JIKA DIMINUM BERLEBIHAN?

Sekiranya pengambilan Jus / Jeli / Emulsi Gamat ini melebehi dos yang disyorkan, tiada kesan toksik atau sampingan yang akan berlaku. Ia tidak mengandungi bahan kimia aktif atau dadah. Ianya adalah minuman kesihatan semulajdi dari laut yang cukup selamat untuk diminum.

Bagaimanapun ia mungkin boleh menimbulkan kesan alergi (alahan) pada seseorang yang mempunyai masalah alergi pada makanan laut. Kajian menunjukkan 6 daripada 10 pesakit (60%) yang mengalami masalah alahan pada makanan laut akan juga alah pada Jus / Jeli / Emulsi Gamat. Bagi individu-individu ini yang merasa terdesak untuk menggunakannya, mereka bolehlah mengambilnya dengan cara mengurangkan dos iaitu ½ sudu besar untuk setiap pengambilan. Dengan cara ini kadang-kadang ia dapat menyelesaikan masalah alahan yang anda mungkin hadapi.

GAMAT HEALIN (sea cucumber) EXTRACT BASED PRODUCT

© Copyright Healwell Pharmaceuticals Sdn Bhd. All rights reserved.

*******************************************************

KESAN PENGGUNAAN GAMAT.

Sejak turun temurun, penduduk Langkawi sudah gemar mengamalkan air gamat asli bagi tujuan menyembuhkan luka luaran dan dalaman, lebih-lebih lagi ibu-ibu yang baru bersalin.
Ujian menunjukkan ekstrak Gamat yang ditulenkan dan diberi minum pada takaran 10mg/kg berupaya menyembuhkan luka ringan dengan sepenuhnya dalam masa 6 hari berbanding 9 hari menggunakan iodin dan 11 hari jika tanpa sebarang rawatan.

ULSER

Image Hosted by ImageShack.us

Gambar di atas menunjukkan luka dalaman yang
diakibatkan oleh gastrik ulser yang agak serius.

Image Hosted by ImageShack.us

Setelah mengamalkan produk gamat, luka tersebut hampir sembuh
dalam tempoh kurang daripada 2 minggu.

*******************************************************

PSORIASIS

Gamat membantu tubuh anda menghasilkan kolagen untuk mengurang dan melambatkan kemunculan kedut halus. Tidak perlu lagi menggunakan krim berasaskan kolagen atau gel anti pengoksidaan yang mahal.
Kajian membuktikan pengambilan gamat pada dos 10mg/kg bukan sahaja menyerikan luaran kulit malah bertindak dari dalam.

Image Hosted by ImageShack.us

Pesakit psoriasis ini hanya mampu terbaring di awal penyakitnya. Dalam masa cuma beberapa bulan setelah mengamalkan Jely Gamat, beliau mula berupaya untuk duduk dan akhirnya berdiri dan berjalan sendiri!

Image Hosted by ImageShack.us

Gamat merangsangkan pembentukan lapisan luar dan dalam kulit hasil daripada peningkatan peredaran darah serta membantu penyerapan dan penggunaan oksigen oleh sel-sel kulit. Menjadikan kulit nampak lebih bermaya kerana ia semakin bertambah lembap dan lebih tegang.

Image Hosted by ImageShack.us

Ia juga membantu tubuh membentuk kolagen dalam kulit bagi mengurangkan kedut seperti garisan halus dan memelihara keserian kulit. Membantu peningkatan daya ketahanan dalam kulit agar susah dijangkiti kuman atau jerawat.

*******************************************************

PENYEMBUHAN LUKA IBU HAMIL DAN BAYI

Image Hosted by ImageShack.us

Kajian menunjukkan kewujudan sekumpulan peprida kompleks gamalin dalam ekstrak gamat yang berupaya merangsang pertumbuhan sel ini dapat dilihat terutamanya pada sel/tisu yang cedera dan sedang dalam tumbesaran.

Ekstrak Gamat amat digalakkan pada ibu-ibu hamil & selepas melahirkan anak. Ia merangsang pertumbuhan otot, sel saraf dan meningkatkan daya ketahanan bayi dalam janin ataupun yang sedang membesar. Hasilnya bayi lebih sihat dan kulitnya lebih cantik. Kesan rangsangan sel-sel ini juga membantu menyubur dan mempercepatkan penyembuhan luka luar & dalam sistem peranakan si ibu.

Pada usia 2 bulan, kanak-kanak ini sakit tenat akibat komplikasi paru-paru,jantung dan salur darah. Dengan bantuan GAMOGEN, dia pulih dan cergas,dan kini sudah menjangkau usia 4 tahun!

******************************************************

PENYEMBUHAN LUKA INFEKSI

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Saya sudah lama menderita hingga hampir putus asa. Saya seolah tidak percaya Gamat Emulsion mampu menyembuhkan penyakit kronik yang saya alami ini. Bukan saja jangkitan pada luka saya sudah sembuh, kini saya rasa lebih bertenaga, tubuh semakin ringan dan kulit saya licin dan kelihatan segar”.
Rintihan seorang pesakit Yahya bin Ismail, 29 tahun berasal dari Kubang Tok Sut Peringat, Kelantan.


*******************************************************

Mula disahkan mengidap penyakit berjangkit ini pada tahun 1999. Lukanya yang dialami di tapak kaki semakin menembusi kakinya dan di belakang kakinya semakin melarat hingga nampak tulang. Tetapi anehnya dia tidak merasa sakit, tetapi disebaliknya bahagian yang luka itu menjadi semakin kebas. Setelah dua minggu menggunakan Gamat Emulsion, tanda-tanda penyembuhan mulai timbul dan kini setelah 4 bulan lebih, kaki beliau yang luka berlubang dan kebas-kebas telah hampir sembuh sepenuhnya.

Image Hosted by ImageShack.us

Tapak kaki pesakit dijangkiti dan berlubang hingga ke bahagian atas kaki.

Image Hosted by ImageShack.us

Jangkitan di atas tumit berlaku dengan tidak disedarinya.

Image Hosted by ImageShack.us

Lubang di tapak kaki telah hampir sepenuhnya tertutup dan sembuh.

Image Hosted by ImageShack.us

Jangkitan di atas tumit telah sembuh sepenuhnya.

*******************************************************

Testimonial Kesan Penggunaan Gamat
EFFECT OF DERMA-X

Picture below (left)showed a 13 year old boy who sufered from psioratic plaques that had been spreading on his scalp for the 2 years. He had been attended by skin specialist but there was no improvement.
The picture below (right) showed improvement on the boy’s scalp after using Derma-X for 2 month.

Image Hosted by ImageShack.us

Sebelum rawatan (Before treatment)

Image Hosted by ImageShack.us

Selepas rawatan (After treatment)

*******************************************************

GAMAPEPTIDE (GAMODULIN) EFFECTS

EFFECT OF DERMA-X

Classic utreatable lesion of psiorosis vulgaris affecting the knee of 34 years -old man (left picture). The lesion completely dissapeared (right picture) 4 month after he was treated with derma-X.

Pharmacology of Gamapeptide
(Gamodulin™) Extract


Laboratory observations indicates that gamapeptide injection or ingestion though oral route produced various dose-dependent effects, including the promotion of cellular respiration (increase oxidative phosphorylation), induction of wound healing, suppression of pain, systemic anaphylactic reactions and suppression of fatigue.

i. Promotion of Wound Healing
The wound healing promotion was markedly stronger that of control guinea pigs with induced wounds. The recovery time was 3-fold faster than the contol group.

ii. Anti-Stress Effect

Ingestion of extract exhibited anti-anaphylactic effects when tested on systemically induced anaphylactic reactions. Guinea pigs sensitized with ovalbumin will undergo systemic anaphylactic reactions and died within 9 minutes following the challenge with and antigen. Pretreatment with Gamapeptide extract orally delayed the death for 47 minutes whilst comparatively, pretreatment with dexamethas one managed to delay time of death for only 21 minutes.

Toxicology (Acuter Toxicity Studies)

i. Lethal Oral Dose (ml/kl)
Infinity no animal (mouse) died when consume up to 100 ml/kl body weight.

ii. Teratogenicity
Daily ingestion at 10-100 mg/kg (therapeutic effect can be obtained at 3-10 mg/kg) body weight for 14 days on day 7 and 17 of pregnancy in female Wistar rats. This substance produced to influence on fetus delivered at term or pups ages 21 days or younger

iii. Anaphylaxis Test
Guniea pigs or sensitized guinea-pigs were administered orally with Gamapeptide Extract and observed for occurrences of systemic anaphylactic reactions. No anaphylactic reaction was observed follwing the ingestion.

iv. Histamine Test (Pain and itch Pereption)
Our studies both experimentally and clinically in patients with injuries suggest that products of “Gamat” possesses remarkable effect on suppression of pain and itch perception. When you are inflicted with pain associated with injuries, any of the product of healin Master, be it cream, gel, body, shampoo, nor facial foam, will surely relieve the pain and itch sensation.

Effects of Gamatpeptide (Gamodulin™) on
Human Skin


Nothing even comes close to measuring up with Gamodulin™ when it comes to beauty enhancement. It helps your body to produce natural collagen to delay and reduce fine lines and improve complexing noticeably. No expensive collagen-based or anti-oxygen gels can compare. As mush as external application product claims to work beneath the skin, our observations show that only Gamat Oral preparation, truly rejuvenates the skin from within
The numerous studies carried out after consumption of Gamat Oral preparations have provided evidence of;

i. Stimulating effect on cell renewal of the epidermis, thanks to the formation of new vessels and greater oxygen consumption, thus better cellular respiration.

i. Greater suppleness caused by maintaining a satisfactory degree of moisture in the skin and good elasticity due to better quality of the supporting fibers.
More than just enhancing the superficial condition, gamat oral preparations consumption go beyond the skin-deep layer, literally to improve the overall state of the being.

i. Skins.
Whether consuming it orally or applying directly onto the skin surface, the main effect of Gamat Healin™ is on blood vessels and capillaries. This substance could increase the blood flow by dilating the blood vessels and capillaries in organs, tissue and on the skin surface. By doing this it helps to nourish the organs, tissue, cells and skins with nutrient and increase the supply of oxygen. Research has shown that nourishing the skin from the inside will help maintaining a regular skin structure and in the presence of gamapeptide it will rebuild damaged skin

ii. Cardiovascular System
Our research data have shown that following consumption of any Gamodulin™ based oral product for one hour, it exhibited a protective effect on cardiovascular system anaphylactic reaction. It’s proven cardio tonic activity, that is increase the ability of heart to beat in addition to its vasodilator effect on coronary arteries may probably account for the observation that it could relieve chest pain in most patients. Thus, it is assumed that Gamat Healin oral preparations products may be of benefit in those affected by circulatory disorders like high blood pressure, short of breath (dyspnea) in chained smokers and the feeling of lethargy.

Image Hosted by ImageShack.us

i) Cross section of laboratory’s mice blood vessel showed cholestrol blocking the vessel

Image Hosted by ImageShack.us

ii) A few weeks after Gamodulin™ intakes the blood vessel is cleared

iii. Healing of wounds and suppression of inflammation

Taking Gamodulin™ orally will increase the insulin release from the pancreas. Thus causes increased utilization of glucose and oxygen. These two effects are coupled and they result in a rise in the ATP-turnover and thus in a greater provision of energy in the cell.

In deficient state with impairment of the normal function of the energy metabolism such as hypoxia (short of oxgen supply), and in states of increased energy requirement in reparation and regeneration, Healin Master oral preparation promotes the energy-dependent processes of the functional metabolism and the conservation metabolism. An increase in blood supply is seen as a secondary effect.

The levels of insulin increase in a dose-dependent manner following the intake of oral preparation. This probably accounts for the reduction in blood glucose level and the stimulation in appetite especially in the early stage of consumption.

iv. Respiratory System

A patient told his story on how Gamat Healin™ helps his lungs to recover from degenerating.

One day because of excruciating pain my back and difficulty in breathing, I went to the hospital only to find that my right lung had degenerated. The doctor probed from all angles, but could not locate the cause. I was discharged after 2 days in the hospital with just some antibiotics and routine steroid treatments. The pain plagued me daily thereafter and I could hardly sleep at night. I was depressed and campus life was uninteresting because of my inability to participate in laboratory work. After taking Gamalin Plus Orange™ plus for 3 weeks, my pain was gone and I could breathe much better. My face was smoother and rosy - much better than before Gamalin Plus Orange™ intake. Now I look forward to campus life and every day is a new challenge (photos below).

Image Hosted by ImageShack.us

i) Image of x-ray showing the degeneration of patient’s right lung.

Image Hosted by ImageShack.us

ii) 3 weeks after the intake of Gamalin Plus Orange™. X-Ray image shows the reappearance of blood vessels in the right lung.

© Healwell Pharmaceutical


© Copyright Healwell Pharmaceuticals Sdn Bhd. All rights reserved.

Terimakasih kerana sudi melawat....saya amat menghargainya.....

No comments: